Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluğunun insan tabiatına aykırı olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika üyeleri, Sakarya Caddesi'ndeki İMKB Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanarak, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"e tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Özkan, grup adına yaptığı açıklamada, ülke genelinde işe ve derslere serbest kıyafetle girdiklerini ve 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto ettiklerini, eğitim çalışanlarının saç, bıyık, ense tıraşı, favori ve pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Türkiye'de 1930 yılında seçme, 1934 yılında da seçilme hakkı verilen kadınların 2013 yılında ne giyeceklerine karar verme haklarının olmadığını ileri süren Özkan, şöyle konuştu:

"Darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğu insan tabiatına aykırıdır. Olağanüstü dönemlerin oluşturduğu psikolojik baskılardan ve bıraktığı tortulardan bir an önce kurtulmak istiyoruz.

Eğitim çalışanları olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'in acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şeklinde dayatma yapılmamasını, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesine (Cedaw) aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber